Spring naar hoofd-inhoud

Brede kijk op gezondheid

Sibe gaat intermutualistisch samenwerken om kwetsbare groepen een actievere rol te laten opnemen om breed aan de gezondheid te werken.

Hiervoor gaan we van start met kwetsbare groepen in Torhout. De actie heeft als doel het beogen van meer levenskwaliteit door reflectie over de gezondheid in de brede zin van het woord. Hiervoor wordt met de methodiek "Positieve Gezondheid" gewerkt. Er wordt ingezet op de medische problematiek, welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, dagelijks functioneren, lichaamsfuncties etc. Hierbij wordt vertrokken vanuit de eigenheid van een kwetsbare doelgroep. Met deze actie worden verborgen vragen/noden in kaart gebracht, lokale hiaten gedetecteerd en wordt sociale cohesie bevorderd. 

Hiervoor worden groepssessies georganiseerd in Torhout. Meer informatie hieromtrent volgt. 

Vandaag wordt gezondheid voornamelijk bekeken vanuit een medische benadering, met een focus op gezondheidsproblemen en klachten van mensen en aandacht voor hoe deze op te lossen. Met deze actie wordt dit vanuit een andere invalshoek bekeken. Er wordt, naast de nodige aandacht voor medische opvolging, vanuit de mens zelf en de zaken die voor hen het leven waardevol maken, vertrokken.

Interesse of vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u interesse om mee te werken aan dit project?

Neem zeker contact op met lies@samenisbeter.be of bel naar 059/41.67.61.