Spring naar hoofd-inhoud

Ik wil info

Ik leef

Hier vind je alle informatie over zaken waarmee je te maken krijgt in het dagelijkse leven. We focussen ons niet enkel op ziekte maar hebben ook aandacht voor gezondheid en dit voor de totale bevolking.

 

Mantelzorg
Vanuit Samen is Beter hebben we specifieke aandacht voor de mantelzorger. Naast informatie voor de mantelzorgers, bieden we ook specifieke oplossingen om de draagkracht van de mantelzorger te verhogen. 

  • Huiskamergesprekken
    Ervaringsdeskundigen gaan bij de chronische zieke en zijn mantelzorger aan huis om informatie op maat te geven rond eerste hulp bij zorg. Je leert onder andere bij wie en waar kan je terecht kan voor hulp. De deelnemer mag relevante personen uit zijn omgeving uitnodigen om deze gesprekken bij te wonen.
  • Meer info vind je hier 
  • Train the trainer 
    Opleidingen voor zorgactoren en ervaringsdeskundigen rond het formuleren van doelen op maat van de chronisch zieke (en mantelzorgers). Zij kunnen vervolgens via een train-the-trainer-methodiek hun kennis implementeren en/of inzetten in hun achterban/organisatie.

 

Sociale participatie
Via het kenbaar maken van bestaande initiatieven en het stimuleren van nieuwe initiatieven rond burenhulp willen we de sociale participatie van de chronisch zieke stimuleren, dit gebeurt in samenwerking met het sociaal huis van de gemeente.

 

Vervoer
We maken werk van het in kaart brengen van het aangepast vervoer gaan op zoek naar alternatieven. 

 

Bonjour
Ondanks de grote motivatie, kunnen veel chronisch zieken niet meer tewerkgesteld worden. Het aanbod aan aangepaste, deeltijdse vacatures is beperkt. Daarom wordt het project 'Bonjour' uitgewerkt. Dit initiatief gebeurt in samenwerking met Emino

 

Zelfsturing
We willen dat de chronisch zieke en zijn mantelzorger een actieve rol opnemen in zijn zorgproces en leven. Deze actieve rol start in het patiëntendossier, opgesteld op basis van de levensdoelen van de chronisch zieke. Ondersteuning, educatie en informeren zijn sleutelwoorden om deze doelstelling te bereiken.

"Mijn Gezondheid" geeft mensen toegang tot alle gegevens over hun gezondheid die digitaal beschikbaar zijn, waardoor ze beter op de hoogte zijn en een actievere rol kunnen spelen in hun zorg."

Vanuit het portaal kunt u doorklikken naar alle platformen die gezondheidsgegevens aanbieden (medische, administratieve, informatie over wilsverklaring enz.). U hoeft zich maar één keer aan te melden en dan kunt u overal terecht.

Zorgcentrum Cassiers Vladslo

Maak kennis met Zorgcentrum Cassiers Vladslo, één van onze meer dan 90 partners.

Lees meer

De week van NAH

Volgende week staan we stil bij patiënten met een Niet Aangeboren Hersenletsel, of wel NAH.

Lees meer
Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws? 

Lees onze nieuwsberichten

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender