Spring naar hoofd-inhoud

Apothekers nemen maatregelen omtrent COVID19

Ook de Algemene Pharmaceutische Bond spreekt maatregelen uit om COVID19 zoveel mogelijk van verspreiden te beperken. Daarvoor hebben ze onderstaand artikel verspreid.

"Volg de aanbevelingen die bij de apotheek uithangen!

 

Brussel, 16 maart 2020 – Om de verspreiding van het coronavirus bij de bevolking af te remmen, roept de overheid op om contacten zoveel mogelijk te beperken. In het kader van die aanbeveling vraagt de Algemene Pharmaceutische Bond aan iedereen die symptomen heeft die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus (hoesten, niezen, keelpijn, grieperig gevoel, koorts) alsook aan iedereen die positief getest werd op het coronavirus om niet naar de apotheek te gaan, maar zijn vertrouwde apotheker te bellen om samen af te spreken hoe de gevraagde of voorgeschreven geneesmiddelen bezorgd kunnen worden.

De apothekers zijn vastbesloten om hun missie op het gebied van de volksgezondheid te vervullen en willen bijdragen aan het beteugelen van deze epidemie. Ze blijven een normale dienst verzekeren, in alle apotheken tijdens de normale openingsuren, en via de gebruikelijke wachtdienst buiten die uren. Om de continuïteit van de zorg op een veilige manier te verzekeren voor de hele bevolking en om de veiligheid van het personeel in de apotheek te waarborgen, wordt aan iedereen gevraagd om de aanbevelingen in de apotheek te respecteren, evenals de aanwijzingen die uw apotheker u zou geven. Alleen door de maatregelen om het risico op besmetting zoveel mogelijk te beperken strikt toe te passen, kunnen we de verspreiding van het coronavirus samen afremmen.

 

Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender

Benieuwd naar ervaringen met onze organisatie?

Maak kennis met onze ambassadeurs