Spring naar hoofd-inhoud

Met de app 112 BE bel je in nood!

Wie een Smartphone heeft kan in nood via de app 112 BE kiezen tussen het icoontje van ziekenwagen, brandweer of politie. Na het maken van de keuze wordt je verbonden met de noodcentrale zonder dat je het keuzemenu nog eens te horen krijgt.

De app heeft als meerwaarde dat noodnummers niet onthouden moeten worden. Wie in paniek is kan dus met gemak de bevoegde noodcentrale contacteren. In een medisch noodgeval kiest men best het icoontje 'ziekenwagen' of 'brandweer'. Wie een verkeerde keuze maakt kan natuurlijk altijd rekenen op de hulp van de operator die de juiste personen zal inschakelen.

 

Wie de app gebruikt zet best zijn mobiel internet of wifi aan. Wie hier geen toegang tot heeft kan zeker ook nog steeds bellen zonder internetverbinding. In dit geval wordt de plaats waar je je bevindt automatisch doorgestuurd via sms. Wie zich op een onbekende locatie bevindt hoeft dus niet te vrezen, de app geeft weer aan de operator waar je je bevindt. De app zorgt ervoor dat een tijdswinst wordt opgeleverd. Indien je de noodcentrale opbelt en niet meer reageert, laat de noodcentrale je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je gemakkelijk terug vinden.

 

Mensen die doof, slechthorend of aan een spraakstoornis lijden kunnen via de appp aangeven dat ze niet kunnen telefoneren. Dan kunnen ze via berichten de noodcentrale contacteren. Voor wie anderstalig is kan eveneens de chatfunctie worden ingeschakeld. De berichten worden dan automatisch vertaald voor de operator en omgekeerd. Het versturen van berichten duurt natuurlijk wel een langere tijd dan praten.

 

De app kan gedownload worden via de app store.

Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender

Benieuwd naar ervaringen met onze organisatie?

Maak kennis met onze ambassadeurs