Spring naar hoofd-inhoud

Medische app voor MS-patiënten en hun zorgverleners

MHealth Belgium is een organisatie die zich verdiept in de medische technologie. Zij gaan op zoek naar manieren om medische toepassingen een plaats te geven in de zorg om zo de zorg te optimaliseren. Deze keer werd gekozen voor een app die zich focust op MS patiënten en hun zorgverleners.

De app kreeg de naam Icompanion. Het heeft als doel het beter opvolgen van de ziekte MS maar ook testen en begrijpen van de ziekte worden in de app opgenomen. Artsen hebben via de app een ruimer beeld van de gezondheid van de patiënt en kunnen op die manier betere beslissingen nemen in het kader van de nodige behandeling. De arts krijgt toegang tot de informatie in de app aan de hand van een unieke uitnodigingscode.

 

In de app is ruimte voorzien om verschillende informatie bij te houden. Dit kan gaan over doktersbezoeken, dagboeknotities, dagelijkse stemming en dergelijke. Daarnaast is er eveneens ruimte om klinische testen uit te voeren om zo de graad van invaliditeit, cognitieve vaardigheden en vermoeidheid te bekijken.

 

Icompanion is volledig gratis en reclamevrij.

 

Meer informatie nodig? Surf naar deze link.