Spring naar hoofd-inhoud

COVID19 , chonisch zieken en het belang van de Sibepas.

Chronisch zieken zijn meer vatbaar  voor het coronavirus of COVID19. Preventieve maatregelen in acht nemen en jouw netwerk tijdig in kaart brengen kan veel miserie achteraf vermijden. 

 

1. PREVENTIE

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met water en vloeibare zeep.
  • Vermijd handen geven.
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje en gooi dit onmiddellijk in een gesloten vuilnisbak. Heb je geen zakdoek, hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
  • Blijf thuis als je ziek bent. Bespreek bij milde klachten met je verantwoordelijke, en bekijk eventueel of je (meer) kan telewerken.
  • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn. Probeer een afstand van 1,5 meter te houden.
  • Raak je gezicht niet aan met je handen.

2. VERMOEDEN

Bent u ziek en zelf recent in China geweest of in een ander land met een groot aantal bevestigde Covid-19 gevallen of is er iemand in uw nabije omgeving die ziek is en in China of in die landen geweest is, bel dan naar uw huisarts en vermeld uw reisgeschiedenis en uw symptomen. Ga niet naar de wachtzaal of naar spoed.

3. VASTSTELLING 

Mocht u ondanks als deze maatregelen toch besmet zijn met het coronavirus is het belangrijk dat u zichzelf afzondert en zo weinig mogelijk in contact komt met anderen. 

Het is belangrijk dat jouw zorgverleners snel ingelicht kunnen worden wanneer 1 van hun patiënten besmet is.  De sibepas is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Op die manier is jouw netwerk in kaart gebracht en kan iedereen snel en eenvoudig geïnformeerd worden. 

Meer info over het coronavirus via https://www.info-coronavirus.be/nl/ en https://www.zorg-en-gezondheid.be/per-domein/infectieziekten-en-vaccinaties/coronavirus/uitbraak-coronavirus-covid-19 

 

Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender

Benieuwd naar ervaringen met onze organisatie?

Maak kennis met onze ambassadeurs