Spring naar hoofd-inhoud

FMDO vzw en Sibe slaan de handen in elkaar

FMDO vzw en Sibe slaan de handen in elkaar!

FMDO staat voor Federatie van Mondiale en Democratische Organisaties. FMDO verbindt en versterkt mensen in de sterke diverse samenleving van vandaag en morgen.

Sibe staat voor Samen is beter. Sibe streeft naar een geïntegreerde zorg waar hulpverleners zorg op maat van de patiënt kunnen aanbieden.

 

Dankzij een mooie samenwerking tussen Sibe en FMDO konden maar liefst 1000 educatieve mondmaskerpakketten samen gesteld worden. 
In deze pakketten zit een herbruikbaar stoffen mondmasker, uitleg via pictogrammen over het (her)gebruik van een stoffen mondmasker en een maskpod van Vives Hogeschool. Een Maskpod is een handig en ecologisch doosje voor het bewaren van gebruikte mondmaskers. 

Naast het inzetten op preventie, focussen we ook op het in kaart brengen van het netwerk van kwetsbare mensen. Het SIBE ZorgID is hierbij een handig hulpmiddel.

 

De mondmaskerpakketten zullen uitgedeeld worden aan o.a. verenigingen en vrijwilligers van FMDO, maar we slaan ook de handen in elkaar met verschillende organisaties zoals bv. Lichtbaken, de Koudste week, de Antenne, ... Vrijwilligers van FMDO zullen de pakketten uitdelen en de mensen één op één extra uitleg geven over het gebruik van de mondmaskers. 

Woensdag 10 juni werden de pakketten samengesteld, donderdag- vrijdag en zondagmorgen trekken we naar de eerste organisaties om de pakketten uit  te delen. 

In de week van 15 juni gaan we opnieuw op stap naar de andere organisaties waar we met open armen ontvangen worden. 

 

Voor meer informatie, een interview of foto's: 

Fem Theuninck fem@fmdo.be of via 0487 77 40 88