Spring naar hoofd-inhoud

Griepvaccin nu belangrijker dan ooit!

Het is van groot belang om in tijden van COVID-19 je tijdig te laten vaccineren tegen de griep!

Een griepvaccin is al altijd van groot belang geweest voor risicigroepen. Het gaat dan vooral over 65-plussers, zwangere vrouwen, chronisch zieken (hart- en vaatziekten, longaandoeningen, lever- of nierziekte, spierziektes, diabetes, etc.) en mensen met een verminderde weerstand. Ook de mensen die onder hetzelfde dak wonen als risicopatiënten worden best gevaccineerd, denk hierbij aan woonzorgcentra, instellingen voor personen met een beperking, psychiatrische instellingen, etc. maar zeker ook ouders of opvoeders van kinderen jonger dan 6 maanden krijgen best een griepvaccin. Daarnaast wordt sterk aangeraden dat iedereen die in de zorgsector werkt zich laat vaccineren.

 

De jaarlijkse griepsvaccin wordt het best toegediend tussen midden oktober en midden november. Het vaccin bechermt pas twee weken na toedienen ervan. Het griepsvaccin is maar goed voor één winter aangezien er jaarlijks andere soorten griepvirussen circuleren. Het vaccin wordt daarom jaarlijks aangepast.

 

Een griepprik kost tussen de €12 en de €14 euro per vaccin maar is gratis voor bewoners van gesubsidieerde instellingen. Indien je behoort tot een groep die in aanmerking komt voor gedeeltelijke terugbetaling kost het vaccin ongeveer €7 (50-plussers, chronisch zieken, verzorgend personeel, zwangere vrouwen, professionele kwekers van gevogelte en/of varkens en hun gezinsleden en personen die een langdurige acetylsalicylzuurtherapie ondergaan tussen de 6 maanden en 18 jaar oud).


Meer info via deze link!