Spring naar hoofd-inhoud

DC De Klaproos creëert troostplek in de tuin

Het gewone leven is door het coronavirus ontwricht, bepaalde gebruiken en rituelen zijn nu niet mogelijk waardoor we heel wat moeten missen. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Met ‘PlantTroost’ kan iedereen meedoen om samen troost te vinden en te geven. En: hoop te planten! Dat willen we doen door een troostplek te creëren in de tuin van de oude kloostersite, van het Zorgcentrum Cassiers Vladslo.

Een troostplek is een groen plekje in elke stad, dorp of buurt dat voor iedereen toegankelijk is. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om troost te vinden.

 

Samen met de buurt of met de stad planten we bloembollen als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. In het voorjaar, wanneer de bloemen hun kopjes naar de zon richten, denken we terug aan de moeilijke periode die corona ons bracht en herdenken we onze dierbaren. We willen de Troostplek ook na corona levendig houden!

Hebt u tips/ideeën of wenst u de troostplek te steunen door zelf iets aan te brengen? Wilt u iets creëren? Wilt u een kunstwerk maken? Wenst u mee te werken? Geef gerust een seintje!

 

’t Saam, Dhr. Bart Laleman en zijn team, zetten alvast hun schouders onder dit project en zullen een zitbank en een houten kistje met allerlei deugddoende spreuken ontwerpen. Een welgemeende dankjewel!

 

Als Wandel-of fietsvereniging kan je de troostplek integreren in jullie routes… op deze manier kunnen inwoners van Diksmuide eens stoppen om tot rust te komen, om troost te vinden en te geven. Bij  groen licht van de overheid of verspoeling van de corona-maatregelen zouden we graag onze troostplek samen met de burgemeester, schepencollege, meewerkende partners en de pers  inhuldigen op vrijdag 26/03/2021 om 18u30.

Vanaf april zouden we het toegankelijk maken voor iedereen die nood heeft aan troost, hoop en verbondenheid. Op 22 april 2021 zou er in de namiddag een soort bezinning- en kennismakingsnamiddag  doorgaan via de praatcafé zorgzame buurt LDC De Klaproos.

 

Meer info nodig?

Facebookpagina Vladslo

Website Klaproos

Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender

Benieuwd naar ervaringen met onze organisatie?

Maak kennis met onze ambassadeurs