Spring naar hoofd-inhoud

Samen is Beter organiseert 3-daagse bootcamp voor mantelzorgers

Mantelzorger ben je wanneer je regelmatig aan een chronisch zieke persoon uit de omgeving zorg verleent. Dit kan gaan over je partner, ouder of kind, maar evengoed over een hulpbehoevende buur of goeie vriend(in). ‘Zorgen voor’ doe je uit persoonlijke betrokkenheid of vanuit een emotionele band met die persoon. Er zijn vele vormen van zorg: verzorging, emotionele steun, contacten leggen met artsen, de administratie bijhouden,…

Mantelzorger zijn is een mooie en verrijkende ervaring, maar uit onderzoek blijkt dat 42% van de mantelzorgers aangeeft zich vaak overbelast, alleen en machteloos te voelen. De medische hulpverlening zet in op de ondersteuning van de chronisch zieke, maar vergeet vaak de mantelzorger en de moeilijkheden die zij of hij ervaart. Deze hulpverlening zou in de organisatie van de zorg moeten ingebouwd zijn. Daarom willen we met deze bootcamp specifiek de kaart van de mantelzorger trekken: drie dagen vorming en verblijf speciaal voor mantelzorgers.
Mantelzorgers leren hier opnieuw van rust en extra ondersteuning genieten, anders omgaan met de moeilijkheden in hun situatie en weer meer regie over hun leven krijgen. Er is aandacht voor wat zij vanuit hun perspectief voelen en denken over wat nodig is om de situatie te verwerken, te verbeteren, het leven een nieuwe richting te geven. Persoonlijke vragen? Een persoonlijk gesprek? Rust vinden? Transfers oefenen? Er zijn geen “onbespreekbare” onderwerpen, er zijn geen “domme” vragen. De vorming stemt zich af op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

Praktische informatie:
De 3 daagse gaat door in 
Koninklijke Villa: Gezondheidscentrum in Oostende
Koningsstraat 79, 8400 Oostende

Periode afhankelijk van beschikbaarheid  
 

Aanmelding  via deze link of via dit downloadformulier 

Heeft u nog vragen of wil je meer info? 

Contacteer de opnamedienst van het zorghotel Koninklijke Villa via opname@bzio.be of 059/55 92 15 

Prijs?

180€ voor de mantelzorger

160€ voor de eventuele chronisch zieke die u vergezelt

Sommige mutualiteiten voorzien een tussenkomst in de kosten.

Aangezien Sibe zijn aanbod toegankelijk wil maken voor iedereen, raden wij u aan om ons te contacteren met alle vragen rond financiële haalbaarheid, samen met u kijken we wat we voor u kunnen betekenen om de financiële draaglast in balans te houden. 

Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender

Benieuwd naar ervaringen met onze organisatie?

Maak kennis met onze ambassadeurs