Spring naar hoofd-inhoud

Samen is Beter organiseert 3-daagse bootcamp voor mantelzorgers

Mantelzorger ben je wanneer je regelmatig aan een chronisch zieke persoon uit de omgeving zorg verleent. Dit kan gaan over je partner, ouder of kind, maar evengoed over een hulpbehoevende buur of goeie vriend(in). ‘Zorgen voor’ doe je uit persoonlijke betrokkenheid of vanuit een emotionele band met die persoon. Er zijn vele vormen van zorg: verzorging, emotionele steun, contacten leggen met artsen, de administratie bijhouden,…

 

Bootcamp 

Mantelzorger zijn is een mooie en verrijkende ervaring, maar uit onderzoek blijkt dat 42% van de mantelzorgers aangeeft zich vaak overbelast, alleen en machteloos te voelen. De medische hulpverlening zet in op de ondersteuning van de chronisch zieke, maar vergeet vaak de mantelzorger en de moeilijkheden die zij of hij ervaart. Deze hulpverlening zou in de organisatie van de zorg moeten ingebouwd zijn. Daarom willen we met deze bootcamp specifiek de kaart van de mantelzorger trekken: drie dagen vorming en verblijf speciaal voor mantelzorgers.

Sibe wil samen met BZIO tijdens het 3-daagse verblijf mantelzorgers ontlasten.

Als mantelzorger krijgt u de mogelijkheid om samen met professionele zorgverleners een antwoord te vinden op uw persoonlijke en praktische vragen. Hiervoor worden vormingen op uw maat aangeboden die worden afgestemd op uw mogelijkheden en wensen. Dit alles wordt gekoppeld aan het gebruik van well-being faciliteiten.

Kortom zetten wij in op ondersteuning van de mantelzorger. U krijgt persoonlijke handvaten aangereikt om de zorg voor de chronisch zieke thuis beter te organiseren. Dit zal uiteindelijk kwaliteitsvolle en langdurige thuiszorg met zich meebrengen.

 

Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan de 3-daagse wordt een kennismakingsgesprek georganiseerd. Dit om uw verblijf op maat af te stemmen. 

 

Kostprijs

Zowel voor de mantelzorger als voor de chronisch zieke die u eventueel vergezelt, kost dit volledige pakket (twee overnachtinen met vol pension) €190 per persoon. Sibe komt tussen voor €150 per persoon. Uw persoonlijke bijdrage gedraagt dus nog €40 per persoon. 

 

Interesse of vragen?

Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven? 

Neem zeker contact op met eline@samenisbeter.be of bel naar 059/41.67.61. 

Er zijn slechts een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk. 

 

Waar?

Koninklijke Villa

Koningsstraat 79 

8400 Oostende

Periode afhankelijk van beschikbaarheid