Spring naar hoofd-inhoud

ZorgID

Stel, je komt ’s nachts ten val en wordt met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de opname vraagt men je wie je huisarts is. Je bent danig in de war dat je zijn naam niet herinnert. Je vraagt om dringend je enige zoon te verwittigen, maar je kent zijn GSM-nr en adres niet. Het duurt een poosje vooraleer het ziekenhuis kan uitzoeken wie je huisarts is en hoe ze je zoon kunnen bereiken. Met een zorg-ID op zak kun je dergelijke vervelende situaties vermijden.

Met Sibe willen we de totale bevolking kennis laten maken met ons basisconcept samen is beter en dat doen we door het uitrollen van onze actie zorgID.

Het Zorg-ID is een handig kaartje afgeleverd met een plastic hoesje waardoor het gemakkelijk samen met de identiteitskaart bewaard kan worden. Dit kaartje bevat belangrijke informatie voor de zorgverleners rond het bestaande zorgteam (de contactgegevens van de huisarts, eventueel thuisverpleegkundige, huisapotheker, ….) wie kan gecontacteerd worden in geval van nood.

Bij effectief gebruik kan het de communicatie tussen de verschillende partners in het zorgteam van de patiënt aanzienlijk vergemakkelijken.

Vraag hier je zorgID online aan. Na het versturen van het formulier, krijg je na een 2-tal weken een zorgID thuisgestuurd. 

Andere acties

 

Later in 2020 worden nog meer acties opgestart. Volg onze verder op deze website of schrijf je in voor onze nieuwsbrief 

 

Meer weten wie we zijn en wat we doen? Neem snel een kijkje op https://samenisbeter.be/over-samen-is-beter/

Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws? 

Lees onze nieuwsberichten

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender