Spring naar hoofd-inhoud

Coponcho

Coponcho presenteert zichzelf met de slogan 'Coponcho wil voor alle mantelzorgers, jong en oud, de co-mpagnon zijn in de zorg voor de ander'. Kom meer te weten over Coponcho in hun artikel!

Wie zijn we?

Coponcho is één van de 6 erkende mantelzorgverenigingen. Wij werken voor en met mantelzorgers. Dat wil zeggen, als je regelmatig zorg opneemt voor iemand met een zorgnood omwile van een ziekte, handicap of psychische kwetsbaarheid, kun je bij ons terecht.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

We ondersteunen onze doelgroep door hen te informeren omtrent de zorgsituatie en ondersteuningsmogelijkheden zoals thuiszorg, sociale tegemoetkomingen en hun rechten als mantelzorgers. Sociale media en onze nieuwsbrief helpen ons hierbij. Daarnaast ondersteunen we mantelzorgers via een uitgebreid activiteitenaanbod. Zo organiseren we infosessies en praatgroepen over thema’s die mantelzorgers nauw aan het hart liggen. Ten slotte verdedigen we de belangen van mantelzorgers door deel te nemen aan overleg met verschillende overheden.

Wist je dat...

Wij vroeger onder de naam S-plus mantelzorg bekend stonden? Sinds 12 maart 2020 gaan wij voort onder de naam Coponcho. Klikt beter toch!

Dit willen we dat je onthoudt over Coponcho

Coponcho wil voor alle mantelzorgers, jong en oud, de co-mpagnon zijn in de zorg voor een ander.

Zo kun je ons bereiken

Telefonisch: 02/515 02 63

Via mail: info@coponcho.be

Via onze website:

www.coponcho.be

Wil jij ook bij ons in de kijker staan? Vul dan dit document in, en stuur het door naar lies@samenisbeter.be. Dan publiceren wij jou ook op onze website!