Spring naar hoofd-inhoud

Steunpunt mantelzorg

Steunpunt mantelzorg benoemt zijn primaire doelgroep in de naam, namelijk mantelzorgers. Maar weet je waarvoor je allemaal terecht kan bij hen?

Welke mensen worden betrokken?

Steunpunt Mantelzorg vzw werkt met mantelzorgers en zorgvragers. Aangezien een zorgsituatie vaak meerdere actoren bevat, benoemen wij zorg- en hulpverleners die met mantelzorgers in contact komen en organisaties die een mantelzorgbeleid willen uitwerken, als secundaire doelgroep.

Waarvoor kunnen mensen bij ons terecht?

Wij organiseren vormingen en activiteiten om mantelzorgers en zorgvragers te ondersteunen. Via onze website, nieuwsbrieven, blog en Facebook-pagina informeren we onze doelgroep over het complexe zorglandschap.

Daarnaast vinden we het belangrijk om de belangen van mantelzorgers en zorgvragers te verdedigen. Via campagnes en in samenwerking met de pers maken wij mantelzorg(ers) zichtbaar!

Een leuk weetje over ons

Al onze medewerkers zijn (ex-)mantelzorgers en weten als de beste wat mantelzorgers bezighoudt. Mantelzorgers ondersteunen is bij ons dus een persoonlijke en professionele ambitie!

Poëtische insteek om te onthouden waarvoor we staan

"En in die schaduw roeien ze voort

vooruit, zoals het volgens hen hoort

de riempjes almaar korter, later

en toch met 't schuim op 't levenswater

- Een mantelzorger"

Zo kun je ons bereiken

Telefonisch: 02/515.04.42

Via facebook: www.facebook.com/steunpuntmantelzorg.be

Via onze website: www.steunpuntmantelzorg.be

Via een bezoekje: Sint-Jansstraat 30, 1000 Brussel

Wil jij ook bij ons in de kijker staan? Vul dan dit document in, en stuur het door naar lies@samenisbeter.be. Dan publiceren wij jou ook op onze website!