Spring naar hoofd-inhoud

Positieve Gezondheid

Bij doelgerichte zorg vertrek je vanuit de noden van de persoon met een zorg- en ondersteuningsnood. Dit is belangrijk in het bieden van een kwaliteitsvolle geïntegreerde zorg. Positieve Gezondheid is hiervoor één van de tools

Met deze tool wordt ingezet op de medische problematiek, welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, dagelijks functioneren, lichaamsfuncties etc. Vandaag wordt gezondheid voornamelijk bekeken vanuit een medische benadering, met een focus op gezondheidsproblemen en klachten van mensen en aandacht voor hoe deze op te lossen.

Met deze activiteit wordt dit vanuit een andere invalshoek bekeken. Er wordt, naast de nodige aandacht voor medische opvolging, vanuit de mens zelf en de zaken die voor hen het leven waardevol maken, vertrokken.

Sibe,  ELZ Houtland en Polder, ELZ Oostende - Bredene en ELZ westkust&polder organiseren samen een reeks van drie interprofessionele trainingen doelgerichte zorg voor zorgverleners. Tijdens deze trainingen ga je zelf aan de slag met Positieve gezondheid. Je krijgt tips en handvatten om het andere gesprek te voeren, waarbij je gebruik maakt van het spinnenweb-model. Dit is een mooie kennismaking met de praktische toepasbaarheid van Positieve gezondheid. Voor een optimale implementatie van doelgerichte zorg in uw organisatie is het een vereiste om twee personen uit de organisatie te laten deelnemen aan deze trainingen. 

Deze trainingen (met broodjeslunch) gaan door op

- maandag 13 mei 12u30 - 16u30 (LDC Zonnewijzer Gistel)

- maandag 27 mei 12u30 - 16u30 (LDC Zonnewijzer Gistel)

- maandag 17 juni 12u00 - 15u00 (online)

 

Door al onze krachten te bundelen kunnen wij deze unieke opleiding kosteloos aanbieden. (normale kostprijs €583 pp). 

Wij zijn wel genoodzaakt een no-show vergoeding aan te rekenen van €50/pp/sessie indien u niet tijdig (7 dagen voorafgaand een sessie)  verwittigt van uw afwezigheid.

Inschrijven voor deze driedelige training kan via deze link: https://forms.gle/1QZBKYCFizypBK7f7


Interesse of vragen?
Wilt u meer informatie of heeft u interesse om mee te werken aan dit project?

Neem zeker contact op met eline@samenisbeter.be of bel naar 059/41.67.61.