Spring naar hoofd-inhoud

Ik wil info

Ik geniet

Door de drukte van ons dagelijks leven, is ontspanning en tijd maken voor jezelf en de ander belangrijk. Sibe is zich ervan bewust dat dit voor chronisch zieke patiënten en mantelzorgers niet altijd even gemakkelijk is.

 

Bezoek onze kalender

In onze kalender kun je tal van activiteiten terug vinden die leerrijk, ontspannend of leuk zijn, of een combinatie van dit allemaal. De Uit Kalender Vlaanderen werd in onze kalender geïntegreerd om jouw een zo'n ruim mogelijk beeld te geven van de activiteiten in jouw buurt. Neem zeker een kijkje!

 

Ontspanning voor de mantelzorger

Mantelzorgers hebben af en toe ook nood aan rust of een time-out. Echter is er niet altijd een plaats waar zij terecht kunnen. De zorg voor de chronisch zieke patiënt moet namelijk blijven doorgaan. Sibe heeft hiervoor een oplossing!

Sibe organiseert een Bootcampvoor mantelzorgers. Tijdens deze bootcamp verblijft de mantelzorger samen met zijn chronische zorgvrager een tijdje in de Koninklijke Villa te Oostende. Tijdens deze periode kan de manterzorger genieten van rust en extra ondersteuning. Deze bootcamp heeft als doel om opleiding en informatie te bieden over een zorg die moeilijk uit te voeren is thuis. Er wordt onder andere geoefend om de patiënt te verplaatsen van bed naar stoel, en omgekeerd. In tussen tijd kan de mantelzorger genieten van de faciliteiten die ter beschikking zijn. Voor wie dat nodig heeft zijn er mantelzorgcoaches aanwezig om een luisterend oor te bieden en raad te geven.

DC De Klaproos creëert troostplek in de tuin

Het gewone leven is door het coronavirus ontwricht, bepaalde gebruiken en rituelen zijn nu niet mogelijk waardoor we heel wat moeten missen. Veel...

Lees meer

Logo Brugge-Oostende

Ken jij Logo Brugge-Oostende al? Ze zijn gekend voor het ondersteunen van lokale organisaties om in hun werking in te zetten op een gezonde leefstijl...

Lees meer
Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws? 

Lees onze nieuwsberichten

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender