Spring naar hoofd-inhoud

Ik wil info

Ik geniet

Door de drukte van ons dagelijks leven, is ontspanning en tijd maken voor jezelf en de ander belangrijk.

Naast de chronisch zieke, mag de mantelzorger zeker ook niet vergeten worden. Mantelzorgers hebben af en toe ook nood aan rust of een time-out. Er is niet altijd een plaats waar zij terecht kunnen. Daarom organiseren wij verschillende activiteiten/bootcamps: 

  • Bootcamp: Tijdens een bootcamp  verblijft de mantelzorger samen met zijn chronische zorgvrager een tijdje in een herstelverblijf of zorgverblijf. Tijdens deze periode kan de manterzorger genieten van rust en extra ondersteuning. Deze bootcamp heeft als doel om opleiding en informatie te bieden over een zorg die moeilijk uit te voeren is thuis. Er wordt onder andere geoefend om de patiënt te verplaatsen van bed naar stoel, en omgekeerd.

    Bootcamps worden georganiseerd in herstel- en zorgverblijven. Deze organisaties zullen volledig verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het bootcamp.
    Meer info? Kijk snel hier 
  • Kalender: activiteiten ontspanning, vakanties,…
  • De tool Samenspraak: samen in gesprek gaan is belangrijk voor een goede samenwerking in de zorg. Wat zijn de verwachtingen? Zitten we op één lijn? Daarom werd 'Samenspraak' ontwikkeld. Dit is een fiche die mantelzorgers, zorgvragers en professionele hulpverleners helpt om in gesprek te gaan als evenwaardige partners. Het maakt de ervaringen en verwachtingen van de verschillende partijen bespreekbaar. Meer informatie vind je hier.

Oostende maakt strand toegankelijk!

Op een warme zomerdag wil iedereen wel eens even uitwaaien aan zee. Voor minder mobiele personen is het echter niet evident om het strand op en af te...

Lees meer

Mentale gezondheid tijdens COVID-19 crisis

Het is voor iedereen een uitdaging om onze eigen mentale gezondheid niet uit het oog te verliezen. Sibe heeft voor jullie enkele van de belangrijkste...

Lees meer
Ik wil meer info over:

Heb je extra vragen of vind je niet de correcte info?

Vraag het aan Sibe.

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws? 

Lees onze nieuwsberichten

Benieuwd naar onze acitviteiten en infosessies?

Bekijk onze kalender