Spring naar hoofd-inhoud

Ik wil info

Ik plan

Als chronisch zieke patiënt is planning van groot belang. Planning van de medicatie, planning van opvolgconsultaties, planning van thuishulp en nog zoveel meer.

 

Zorgplanning

Zorgplanning is een belangrijk begrip voor chronisch zieke patiënten. DIt gaat over de coördinatie van de zorg. De planning van, voor en tijdens zorg is voor elke persoon anders. Elke zorg is namelijk uniek.

 

Gecoördineerde zorg kan door verschillende personen gebeuren. In eerste instantie kan dit door de patiënt zelf of de mantelzorger. Op die manier blijft de patiënt eigenaar van de eigen situatie.

Mocht de patiënt niet meer in staat zijn om de zorgplanning op zich te nemen en er ook geen mantelzorger in het spel zijn, kan er beroep worden gedaan op een professionele zorgcoördinator. Dit is iemand die reedslid is van het zorgteam. De manier waarop de zorg wordt gecoördineerd wordt natuurlijk altijd met de patiënt besproken.

Mocht het niet mogelijk zijn dat iemand in het zorgteam de zorgplanning op neemt, kun je als patiënt beroep doen op een casemanager. Hiervoor kun je contact op nemen met Zorg24 en CAPE.

 

Diensten maatschappelijk werk

Heb je nood aan het opstarten van thuishulp? Heb je vragen over financiële tussenkomsten, het Agentschap voor Personen met een Handicap, aanpassingen aan je woning, administratieve zaken of andere vragen? De Dienst Maatschappelijk Werk van jouw mutualiteit staat voor je klaar. Je kan de diensten telefonisch contacteren of naar een zitdag van het ziekenfonds gaan. Een medewerker kan ook bij je op huisbezoek komen.

Christelijke mutualiteitwww.cm.be/over-cm/cm-in-je-buurt
Bond Moyson

www.devoorzorg-bondmoyson.be/contact

dmw.wvl@bondmoyson.be

056/230.230

Liberale mutualiteit

www.lm.be/LMPlus/coronavirus/Pages/zitdagen.aspx

​050/89.15.20

dmw_4@LMPlus.be​

Neutraal Ziekenfonds

Vlaanderen

www.nzvl.be/kantoren

053/76.99.99

 

Vlaams Neutraal

Ziekenfonds

www.vnz.be/contact/hoofdkantoor-diensten/

dmw@vnz.be

03/491.86.50

Partena

www.partena-ziekenfonds.be/nl/contacteer-ons

dmw@partena-ziekenfonds.be

02/218.22.22

Onafhankelijk ziekenfonds

www.oz.be/over-oz/kantorenzoeker

socialedienst@oz.be

050/40.52.09

 

Deel je gegevens

Chronisch zieke patiënten hebben vaak te maken met verschillende leden uit het zorgteam. Denk aan huisarts, specialisten en apotheek. Om de communicatie tussen al deze mensen zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om deze partijen toegang te geven tot jouw digitaal patiëntendossier. Via de geïnformeerde toestemming stem je in met het elektronisch delen van je gegevens. Een betere communicatie is voordeliger voor iedereen!

Lees er meer over in dit artikel.

 

Sibe-pas

De Sibe-pas is een zorgpaspoort bedoeld om de communicatie tussen de patiënt en de zorgverleners te ondersteunen en hierdoor de zorg voor de patiënt te verbeteren. Op de Sibe-pas hou je de contactgegevens bij van de zorgverleners binnen jouw zorgteam (huisarts, gezinshulp, thuisverpleegkundige, apotheek, etc.).  Je kan de Sibe-pas meenemen naar al jouw consultaties zodat iedereen binnen jouw zorgteam op de hoogte is van de zorgpersonen die zich rond jou verzamelen. Op die manier kan er makkelijker gecommuniceerd worden.

Vraag hier je Sibe-pas aan. 

Zorgcentrum Cassiers Vladslo

Maak kennis met Zorgcentrum Cassiers Vladslo, één van onze meer dan 90 partners.

Lees meer

Vaccinatie: uitbreiding terugbetaling voor risicogroepen en 50-plussers

Het is van groot belang dat risicogroepen zich laten vaccineren tegen de griep. Omwille van COVID-19 is het nog belangrijker! Door je te laten...

Lees meer